Vesljunga Bygdegårdsförening

idéer tillsammans

Vesljunga Bygdegårdsförening

Vi är en andelsbaserad liten och lokal förening med syfte att hålla ihop bygdens folk och givetvis sköta om ett av de två äldre skolhusen i byn, numera vår bygdegård. Vesljunga skola i Visseltoftas västra del lades ner 1957 och sedan dess finns vi. Den gamla skolroten omfattade byarna runt sjön och dessa är ännu föreningens underlag.

En bullerbyidyll!

Bygemensamhet ger livskvalité

Arrangemangen är få men glädjen desto större då något händer. Tryggheten finns intill sjön och den gamla skolparken är en bas för årets alla aktiviteter, fiske, picnic, skridskor, pulkåkning osv. Vår nyanlagda lekplats för de yngre har blivit pricken över I:et. Ibland anordnas enstaka arrangemang för alla, t ex bakluckeloppis och sommarcafé.

Fiske i Vesljungasjön tillhandahålls av ortens fiskevårdsförening. Kortautomat och informationstavla finns intill bygdegården. Båt kan lånas vid kortköp (begränsad tillgång).

I anslutning till skolan finns den gamla affären (stängd sedan 60-talet). Här finns loppis och på sommaren glassförsäljning (OBS privat utan bestämda öppettider).

SOMMARSVALKA.jpg
SOMMARSVALKA.jpg

Bygdegården, en lokal för händelser

Vi hyr ut en del av bygdegården

Den yngre skolsalen, tillsammans med kök, toalett och en större ovanvåning är möjlig att hyra till mindre festligheter, släktkalas eller hemvändaraktiviteter. Med porslin och stolar/bord för ca 40 personer. OBS. ej handikappanpassat el. för övernattningar.

Kontakt: Mats Jönsson, Vesljunga 

Hjärtligt välkomna till Vesljungabygden