Visseltofta Hembygdsförening

ett kulturarv att förvalta

September 2021

Vinnare!

lotteri

Skördemarknad 19 sept 11-16 i Visseltofta

Hjärtligt välkomna till vår "nygamla" skördemarknad. Ifjol fick vi nöja oss med en "skörderunda" som förvisso var otroligt populär och lyckad. I år hoppas vi med rådande Covid19-läge att vi ska kunna genomföra en mer normal marknad i och vid Hembygdsgården mitt i Visseltofta. Givetvis tar vi allvarligt på förekommande rekommendationer och vi hoppas också att alla besökare respekterar faktumet.

På programmet finns det sedvanliga, likväl är varje marknad unik. Ett antal utställare kommer vara på plats med olika hantverk, det mesta med en lokal prägel. Vi säljer också fika och grillad korv. Inträdeslotteri.

Museet på ovanvåningen har säsongspremiär med en ny utställning som bl a innehåller godbitar ur några enskilda personers liv. Karaktärer som levde för länge sedan i Visseltoftatrakten. Utvalda delar har funnits med i våra tidigare utställningar, andra delar är helt nya.

Mattias Persson, också sekreterare i Visseltofta Hembygdsförening sedan många år, har dubbelt boksläpp. Det är premiär för en bok om östra sockenhalvans gårdsbebyggelse och en uppdaterad version av den förra boken om den västra delen. Läs mer här.

skordemarknad2021

Bokrelease 19 september

bokviss